PERSONELE YÜKSEKTE ÇALIŞMA EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

03 Ağustos 2023

Küçükçekmece Belediyesi tarafından personelin mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen kurum içi eğitimlere bir yenisi daha eklendi. Belediye Binası Çok Amaçlı Salon da personele yönelik ‘Yüksekte Çalışma’ eğitimi verildi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde; İş Güvenliği Koordinatörü Filiz Yürü yüksekte çalışacak personelin güvenliğinin sağlanması, yasal dayanaklar, emniyet alma kuralları, kişisel koruyucu donanımlar gibi konularda ayrıntılı bilgi verdi. Çok sayıda personelin katıldığı eğitim sonunda yazılı sınav yapılarak başarı gösteren personele sertifika verildi.

Filiz Yürük: Amacımız risklere karşı farkındalık oluşturmak

Seminere katılan eğitmen Filiz Yürük eğitimin amacı için, ‘’Her türlü çalışma alanında ekipmanların doğru kullanımı, bakımı ve kontrolünü sağlamanın yanı sıra mevcut tehlike ve risklere karşı farkındalık oluşturmaktır. Yüksekte montaj, demontaj, bakım, onarım ve temizlik işleri yapacak çalışanların bu eğitimi alması zorunluluktur. Katılımcıları yüksekte yapacakları çalışmada güvenli bir şekilde çalışmalarını tamamlamaları için gerekli olan asgari yüksekte güvenli çalışma metotları konusunda bilgilendirdik. Eğitimlere katılım oldukça yüksekti, personele ilgisinden dolayı teşekkür ederiz’’ dedi.