KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE TAVİZ YOK

02 Ekim 2020

Türkiye’de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren toplum sağlığını korumak için gerekli bütün önlemleri alan Küçükçekmece Belediyesi, normalleşme sürecinde de koronavirüs hassasiyetinden ödün vermiyor.

Küçükçekmece Belediyesi, koronavirüsle mücadelede gerekli önlemleri almayı ve uygulamayı kararlılıkla sürdürüyor. Sosyal yardımdan, dezenfeksiyona pek çok alanda çalışmalarına devam eden belediye ekipleri, 1 -30 Eylül tarihleri arasında ihtiyaç sahibi 3 bin 842 vatandaşa gıda kolisi yardımında bulunarak, 32 bin 842 porsiyon sıcak yemek ulaştırdı.

Ekipler özveriyle çalışmalarını sürdürüyor

Pandemi boyunca özverili bir şekilde çalışan Küçükçekmece Belediyesi İletişim Merkezi ekipleri, Eylül ayında çağrı merkezine gelen 24 bin 876 çağrıyı cevaplayarak, vatandaşın istek, talep ve şikayetlerine anında geri dönüşlerle cevap verdi. Halk sağlığını korumak için halkın yoğun olarak kullandığı alanlarda çalışmalarını artıran belediye, kamuya ait 25 binanın ve 86 ibadethanenin temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarını tamamlayarak, camilerde 85 bin 560 adet tek kişilik seccade dağıtımını gerçekleştirdi. 1125 sokak ve 23 okulun bahçe yıkaması yapılırken, talep üzerine 512 özel mülkün de dezenfeksiyon işlemi tamamlandı. İlçede sivrisinek ve larvalara karşı mücadele tüm hızıyla devam ediyor. 1972 adreste larva ilaçlama çalışması yapılarak,  kara sinek, sivrisinek ve diğer haşerelerden kaynaklanan hastalıkların önlenmesi ve gelecek olan kötü kokuların önlenmesi amaçlanıyor.

Eylül ayı boyunca yapılan pandemiyle mücadele çalışmaları;

24876 çağrı,

3482 koli gıda yardımı,