ARAMA KURTARMA EKİPLERİ, DEPREM BÖLGESİNE DOĞRU YOLA ÇIKTI

06 Şubat 2023

Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Amirliği’ne bağlı 25 kişilik arama kurtarma ekibi, 10 ili vuran 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından afet bölgesine doğru yola çıktı.

Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, kargo uçaklarıyla Adana’ya ulaştıktan sonra AFAD’ın yönlendirmesiyle ihtiyaç duyulan bölgelerde arama kurtarma çalışmalarına destek verecek.

Arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere olarak bölgeye; 1 adet greyder, 1 loder yükleyici, 4 kamyon, 5 jcb kepçe gönderildi.

Küçükçekmece Belediyesi bölgeye ulaştırmak üzere yardım paketlerini de yola çıkardı. Deprem bölgesine gönderilen yardım malzemeleri arasında yorgan, battaniye, kışlık kıyafet, çocuk botları, hasta ve çocuk bezi, çorap, hijyenik pedler yer alıyor.