40 MİNİK DAHİ, ULUDAĞ’IN ZİRVESİNDE GÖKYÜZÜNÜ İNCELEDİ

25 Temmuz 2019

Küçükçekmece Belediyesi Çocuk Üniversitesi’nin dahi çocukları, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin Uludağ'ın zirvesinde gerçekleştirdiği, Türkiye’nin en önemli astronomi etkinliklerinden olan ‘ASTROFEST2019’a katılarak, çok sayıda bilim insanı ve gök bilimciyle bir araya geldi.

Uzay ve havacılık meraklısı Küçükçekmeceli 40 öğrenci, 19-20-21 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ASTROFEST’te bilimle dolu 3 gün 3 gece geçirdi.

“Bilim ve Akıldan Ayrılmayacağız”

Küçükçekmeceli çocukların geleceğine yatırım yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Çocuk Üniversitemiz, eğitim çalışmalarının yanı sıra ulusal ve uluslararası yarışmalara öğrencilerini mental olarak hazırlayarak geleceğin bilim insanlarını yetiştirme yolunda çalışmalarına devam ediyor. Yolumuz akıl ve bilim yoludur. Çocuklarımıza yeni ufuklar açma yolunda faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

3 Gün 3 Gece Bilim Şenliği

‘ASTROFEST’e katılan öğrenciler, astronomi ve doğa temalı atölye çalışmaları, doğa yürüyüşleri, bilim gösterileri ve daha birçok eğitici ve eğlenceli aktivitelerle unutulmaz bir deneyim yaşadı. Minik dahiler, Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi’nde öğrendikleri teorik bilgileri uygulamaya geçirip, teleskopla gökyüzü gözlemleri gerçekleştirerek, Perseid Göktaşı yağmuruna tanıklık etti.

Astronotlar ve Bilim İnsanlarıyla Bir Araya Geldiler

Uzayda 7 gün 23 saat 8 dakika geçiren ve uzaya giden Suriye’nin ilk kozmonotu Muhammed Ahmed Faris’in uzay maceralarını dinleyen çocuklar, merak ettikleri sorulara cevap bulurken; sabahın ilk ışıklarına dek süren gözlem etkinliğinde keyifli vakit geçirdiler. Aya gidişin 50.yılında operasyonun önemi ve zorlukları hakkında bilgi edinen çocuklar, uzay ve havacılık alanında da yeni ufuklar kazandı.

“Başkan Çebi’ye Teşekkür Ederiz”

Öğrencilerin ASTROFEST’te bilim dolu 3 gün 3 gece geçirdiğini ifade eden Küçükçekmece Bilgi Evleri Bilgisayar Eğitmeni Aslı Sezgin Alıkoy, “Her yıl Bursa Uludağ’da gerçekleştirilen ASTROFEST etkinliğine bu yıl 2 eğitmen,  40 öğrenci ve 30 velimizden oluşan grubumuzla katılım sağladık. Öğrenci ve velilerimizin büyük keyif aldığı bu bilimsel etkinlik bizler için unutulmaz bir fırsat ve deneyim oldu. Tüm katılımcılarımıza, organizasyonun yapımcılarına ve Küçükçekmece Belediye Başkanımız Kemal Çebi’ye teşekkür ederiz” dedi.

Kayıtlar, Çocuk Üniversitesi'nden Gerçekleştiriliyor

Üstün zekalı ve yetenekli çocuklar, Küçükçekmece Çocuk Üniversitesi’nde aldıkları eğitimle hem yeteneklerini keşfediyor hem de hayata hazırlanıyor.  2019-2020 eğitim- öğretim yılı güz dönem kayıtları Söğütlüçeşme Mahallesi'ndeki Çocuk Üniversitesi'nden gerçekleştirilecek. Üniversiteye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından üstün zekalı olduğu tespit edilen 4, 5, 6. ve 7. sınıf öğrencileri başvuruda bulunabilir.