KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI REHABİLİTASYON MERKEZİ MÜJDESİ

04 Ekim 2019

Hayvanları Koruma Günü kapsamında, Selçuklu Sosyal Tesislerinde hayvanseverlerle bir araya gelen Küçükçekmece Belediye Başkan Kemal Çebi, ilçeye kazandırılacak Sokak Hayvanları Yaşam Alanı ve Rehabilitasyon Merkezi’nin müjdesini verdi.

İnsan sağlığı kadar, birlikte yaşadığımız sokak hayvanlarının sağlık, bakım ve tedavilerinin de önemli olduğu bilinciyle hareket eden Küçükçekmece Belediyesi, ilçeye sokak hayvanları için modern bir tesis kazandırıyor. Beş veteriner hekim ve bir veteriner teknikerinin görev yapacağı Küçükçekmece Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, toplam 100 köpek, 200-250 kedi, 50 engelli kedi ve 50 kanatlı hayvan kapasiteli olacak.

2020 Şubat Ayında Tamamlanacak

Sokak hayvanlarına uygun ortam oluşturmak ve hayat şartlarını iyileştirmek için, Atakent Mahallesi 221. Sokak’ta inşaatı devam eden  ‘Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı Ve Rehabilitasyon Merkezi’’nin  2020 yılı Şubat ayında tamamlanması hedefleniyor. Yediden yetmişe herkesin rahatlıkla ulaşabileceği merkezin projesi hayvanseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Başkan Çebi : Kentte Saygı ve Adalete İhtiyacımız Var

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi “Küçükçekmecelileri yeniden  taleplerinin karşılandığı ve seslerinin duyulduğu bir belediyecilik anlayışı ile buluşturuyoruz. Kentte daha fazla adalete ve saygıya ihtiyacımız var.  Küçükçekmece’de yaşayanların dili, dini, rengi ne olursa olsun, tüm canlılara sevgim ve saygım eşittir. Hayvanların barınağa değil, doğal ortama ihtiyacı var… Yapacağımız merkez, barınak değil, rehabilitasyon merkezi olacak. Rehabilitasyon Merkezimizin inşa edildiği alan yeşillendirilecek. Yürüyüş yolları ve dinlenme yerleriyle şık bir hale gelecek. Sokakta ayağı kırılmış hayvan burada tedavi edilecek. Daha sonra da alındığı yere iade edilecek. Sizin duyarlılığınız ve talepleriniz,  birlikte yaşadığımız hayvanlarımızla ilgili bir şeyleri daha hızlı yapabilmemiz noktasında bizi teşvik etti. Bu anlamda duyarlılığınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim” dedi.

Yapımı devam eden tesis, toplamda 8.5 dönümlük alanda modern ve çevreye duyarlı bir rehabilitasyon merkezi olarak tasarlandı. Tesis bünyesinde, sokak hayvanlarının tedavilerine yönelik, röntgen odaları, ameliyathaneler, laboratuvar, eczane, bulaşıcı hastalıklar karantina odaları, kanatlı hayvanlar için kafesler ile kedi ve köpek bakım alanları bulunacak.