KÜÇÜKÇEKMECE’DE SEÇİMİN KAZANANI KEMAL ÇEBİ

10 Nisan 2019

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Küçükçekmece’de seçimin galibi Cumhuriyet Halk Partisi Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Kemal Çebi oldu.

Millet ittifakının adayı olarak seçim sahasına çıkan Kemal Çebi, rakibi mevcut belediye başkanı ve Cumhur İttifakı adayı Temel Karadeniz’i 25 bin 270 oy farkla geçerek Küçükçekmece Belediye Başkanı oldu.

“KÜÇÜKÇEKMECE’YE BAHAR GELDİ”

Küçükçekmece’de herkesin başkanı olacağını ifade eden Kemal Çebi, “ Küçükçekmece’ye bahar geldi. Ülkemize bahar geldi. Çok mutlu ve umutluyum. Bana destek veren, benimle birlikte yürüyen, güvenen tüm Küçükçekmecelilere yürekten teşekkür ederim. Küçükçekmece’de yaşayan herkesin belediye başkanı olacağımdan, kime oy vermiş olursa olsun bütün vatandaşlarımızı kucaklayacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı iletiyorum” diye konuştu.

KEMAL ÇEBİ KİMDİR ?

51 yıldır Küçükçekmeceli

1956 yılında, Trabzon’da doğdu. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ni 1982 yılında bitirdi. Evli ve iki çocuk babası olan, 51 yıldır Küçükçekmece’de yaşayan Kemal Çebi, Küçükçekmece’nin sosyal hayatında her alanda yer almaktan mutluluk duydu; 17 yıl boyunca Cennet Barbaros Spor Kulübü başkanlığı yaptı.

SHP ve CHP’de 9 yıl ilçe yöneticiliği, dört dönem Küçükçekmece CHP İlçe Başkanlığı, farklı dönemlerde İlçe, İl ve Kurultay Delegelikleri yaptı. 15 Temmuz 2013 tarihinde İlçe Başkanlığı’ndan ayrılarak Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı oldu, eğilim yoklamasında sandıktan birinci olarak çıktı. 1974 yılında, Bakırköy Ticaret Lisesi 2. sınıfta başlayan siyasi mücadelesini bugün de ilk günün heyecanıyla, kararlılıkla sürdürüyor.

Atatürk ilke ve devrimlerinin, çağdaş, sosyal, laik bir hukuk devletinin her zaman savunucusu oldu. Bireyin özgürlüğüne, cinsiyet eşitliğine, çevrenin korunması gerekliliğine inandı, bunlar için çalıştı. Sosyal demokrat bir ailenin bir ferdi olarak daima insanların mutlu yaşadığı bir dünya hayal etti ve bu uğurda 44 yıldır aralıksız mücadele vermeye devam ediyor.